DELA uitvaartverzekering

beoordelingen-dela 9,1 uit 472 ervaringen volgens DELA

DELA (Deelt Elkanders LAsten) is opgericht in 1937. Het is een coöperatieve uitvaartvereniging, als u er een uitvaartverzekering afsluit wordt u dus lid van DELA. DELA heeft meer dan drie miljoen leden, die in principe gezamenlijk het beleid bepalen. Als lid van DELA kunt u ook profiteren van aanbiedingen als goedkope artikelen of dagjes uit. Ook krijgt u korting op de premie voor een zorgverzekering bij verzekeringsmaatschappij IAK. U kunt een uitvaartverzekering afsluiten tot uw 75ste levensjaar. Uw partner en kinderen kunnen meeverzekerd worden. Bij DELA kunt u vier vormen van uitvaarverzekeringen afsluiten:

 • Het DELA Uitvaartplan Basis
 • Het DELA Uitvaartplan Plus
 • Het DELA Uitvaartplan Flexibel
 • Het DELA Uitvaartplan Geld

Hieronder worden deze verzekeringen kort besproken.

DELA Uitvaartplan Basis

Bij het DELA Uitvaartplan Basis wordt een aantal diensten ter waarde van € 5.750 standaard vergoed en krijgt u daarnaast de beschikking over een budget van € 603 dat u kunt besteden aan persoonlijke wensen. In het standaardpakket zitten de volgende diensten:

 • Het regelen en verzorgen van de uitvaart.
 • Het vervoer van de overledene, inclusief rouwauto.
 • Het verzorgen van de overledene en het regelen van formaliteiten zoals het overlijdensbewijs.
 • Het opbaren van de overledene.
 • Een standaardkist.
 • 75 rouwbrieven met postzegel en 200 gedachtenisprentjes of 75 dankbetuigingen met postzegel.
 • Bij een begrafenis: het grafdelven, grafrechten en algemeen onderhoud van de begraafplaats.
 • Bij cremeren: gebruik van de aula, de crematie en asverstrooiing bij het crematorium.

Het budget voor persoonlijke wensen kunt u bijvoorbeeld besteden aan bloemen, een volgauto, extra gedachtenisprentjes of rouwkaarten, livemuziek of een luxe kist.

DELA Uitvaartplan Plus

Bij het DELA Uitvaartplan Plus worden dezelfde basisdiensten ter waarde van € 5.750 vergoed als bij het Uitvaartplan Basis. Het vrij te besteden bedrag dat uitgekeerd wordt is echter met € 3.000 een stuk hoger.

DELA Uitvaartplan Flexibel

Ook het DELA Uitvaartplan Flexibel bevat het basispakket van het Uitvaartplan Basis. Daarnaast kunt u zelf de hoogte van het uit te keren vrij te besteden bedrag bepalen, met een minimum van € 603.

DELA Uitvaartplan Geld

Bij het DELA Uitvaartplan Geld wordt na het overlijden alleen een vrij te besteden geldbedrag uitgekeerd. U bepaalt zelf de hoogte van dit bedrag, al geldt er wel een minimum van € 603. DELA adviseert dit pakket als u in het buitenland begraven wil worden of als aanvulling op een andere uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering vergelijken

Voor u uw keuze maakt voor een van de DELA uitvaartverzekeringen, doet u er goed aan ze te vergelijken met de aanbiedingen van andere verzekeraars. Dat kan op een eenvoudige en overzichtelijke manier via UitvaartverzekeringExpert.nl. Via deze site kunt u ook direct de uitvaartverzekering van uw keuze afsluiten.

DELA Uitvaartverzekering

Alles op een rij:

Gratis uw uitvaartwensen vastleggen
Praktische hulp en unieke nazorg
Verzekerd bedrag groeit mee met prijsstijgingen.
Premie stijgt jaarlijks minimaal dankzij coöperatie voordelen

Contact opnemen met DELA kan via de volgende mogelijkheden:

 040 260 16 36 (lokaal tarief) Ma t/m vr
Contactformulier
DELA.nl
Oude Stadsgracht 1, 5611 DD Eindhoven

Dela commercial: Wat ik je mee wil geven.