Checklist: Waarop moet ik letten bij het afsluiten van mijn uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering sluit u af om nabestaanden na uw overlijden niet op te zadelen met de kosten of het regelen van de uitvaart. Denk voor u een uitvaartverzekering afsluit goed na over de volgende zaken:

  • Hebt u wel een uitvaartverzekering nodig? Als u zeker weet dat u na uw overlijden voldoende geld op uw rekening heeft staan om de uitvaart te bekostigen, is het niet nodig zo’n verzekering af te sluiten.
  • Kiest u voor een natura verzekering of voor een kapitaalverzekering? Bij een natura verzekering regelt de verzekeraar veel zaken rondom de uitvaart, bij een kapitaalverzekering krijgen de nabestaanden een geldbedrag dat ze kunnen besteden aan de uitvaart.
  • Welk bedrag of welke diensten wilt u verzekeren? Kiest u ervoor om begraven te worden of kiest u voor de iets goedkopere crematie? Maak uw wensen kenbaar aan uw naasten en baseer je verzekering ook op die wensen. Gebruik eventueel een kostencalculator.
  • Vergelijk de verzekeringen van verschillende aanbieders. De premieverschillen lijken soms klein, maar over een looptijd van tientallen jaren kunnen ze toch behoorlijk oplopen. Vergeet ook niet de voorwaarden van de verzekeraars goed te bekijken.
  • Bekijk of het voordeel oplevert om u samen met uw partner te verzekeren en of uw kinderen gratis meeverzekerd kunnen worden.

<< Terug naar veelgestelde vragen // Naar uitvaartverzekeringen vergelijken >>