Wat is een uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden uw een waardig afscheid kunnen geven. Dat kan op drie manieren: met een kapitaal uitvaartverzekering, met een natura uitvaartverzekering, of met een combinatie van deze twee.

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt na uw overlijden een door uzelf gekozen bedrag uitgekeerd aan uw nabestaanden. Die kunnen dat bedrag naar eigen inzicht besteden om uw uitvaart te bekostigen. U betaalt premie om het kapitaal op te bouwen. Voordeel van deze verzekering is, dat uw nabestaanden veel vrijheid hebben om de uitvaart vorm te geven. Nadeel is dat ze veel zelf moeten regelen.

Natura uitvaartverzekering

Met een natura uitvaartverzekering verzekert u geen geldbedrag, maar een dienstenpakket. U bepaalt bij aanvang van de verzekering waar dat pakket uit bestaat. De diensten blijven verzekerd, ongeacht de ontwikkeling van het prijsniveau in de loop der jaren. Het grote voordeel van deze verzekeringsvorm is, dat uw nabestaanden niet veel zelf hoeven te regelen. Wel hebben ze geen of in ieder geval minder vrijheid om een uitvaartverzorger te kiezen.

Combinatie uitvaartverzekering

Dit is een combinatie van bovenstaande verzekeringsvormen: een gedeelte bestaat uit een dienstenpakket, terwijl ook een door uw nabestaanden vrij te besteden geldbedrag beschikbaar komt na uw overlijden.

<< Terug naar veelgestelde vragen // Naar uitvaartverzekeringen vergelijken >>